Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Κουτί για πλέξιμο!!!

Σε ένα περασμένο θέμα ,είχαμε δει πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα βάζο πλεξίματος.

Σήμερα θα δούμε όχι μόνο μια πρακτική λύση ώτσε να μην χάνουμε το κουβάρι όταν πλέκουμε αλλα και να αποθηκεύουμε τα μαλάκια μας. 

Θα χρειαστούμε :
  • ένα πλαστικό κουτί αποθήκευσης με καπάκι
  • κρυσταλλική κόλλα που γίνεται διάφανη όταν στεγνώσει
  • ένα κομμάτι ύφασμα
  • ένα κορδόνι
  • κουμπιά

1.Το κουτί αποθήκευσης το προμηθευτικά από κατάστημα οικιακών ειδών,είναι κάτι σαν αυτό της φωτογραφίας.Εμείς όμως θα δουλέψουμε μόνο το καπάκι του.

2. Πάρτε το καπάκι και κόλλησε το κομμάτι ύφασμα.Προσωπικά προτίμησα ένα κομμάτι τζιν.


 3.Βάλτε αρκετή κόλα στην άκρη τόσο στο τελείωμα του υφάσματος όσο και λίγο πιο πάνω στα τοιχώματα.Σιγά σιγά,εφαρμόστε το κορδώνει ώστε να καλύψει το τελείωμα του υφάσματος.



4.Αφού έχετε εφαρμόσει το κορδόνι στο καπάκι περάστε λίγη κόλλα και πάνω.Έπειτα αφήστε το να στεγνώσει.Πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε βάλει αρκετή ποσότητα ώστε να μην ξεκολλήσει.


5.Τέλος η διακόσμηση είναι δική σας υπόθεση.Μπορείτε να κολλήσετε και άλλα κομμάτια κορδονιού κάνοντας διάφορα σχέδια και φυσικά τα κουμπιά .


6.Δεν τελειώσαμε όμως εδώ.Μπορείτε να τρυπησετε το καπάκι σε 1 ή 2 σημεία και να δημιουργήσετε έτσι την υποδοχή ώστε να περνάει το νήμα από μέσα...
Εδώ έχω βάλει 2  τρουκς σαν και αυτά που έχουν τα παπούτσια για τα κορδόνια.Έτσι θα είναι σίγουρη ότι το νήμα μου δεν θα τρίβεται καθώς το τραβάω για να πλέξω!






Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips