Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια!!!

Θα κάνουμε να τα πούμε περίπου μια εβδομάδα...το καλοκαίρι ξεκίνησε και ήρθε η στιγμή για την πρώτη εβδομάδα των διακοπών μου.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψω με νέα θέματα...

Αφού λοιπόν δεν θα ανεβάζω θέματα στο blog μέχρι τις 23 Ιουνίου σκέφτηκα να σας αφήσω με ένα πολύ λαχταριστό θέμα...Τυροπιτάκια κουρού. Νόστιμα,εύκολα με λίγα και απλά υλικά.Είναι μια συνταγή που βρήκα στο ίντερνετ και από τότε έχει γίνει μια από τις η αγαπημένες μου...

Για την ζύμη θα χρειαστούμε :

  1. 250ml γάλα.
  2. 250ml ελαιόλαδο.
  3. 800gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  4. 40gr φρέσκια μαγιά.



Για την γέμιση θα χρειαστούμε :
  1. 250gr φέτα.
  2. 150gr τριμμένο κασέρι.
  3. 2-3 αυγά (ανάλογα το μέγεθός).
  4. 1 ασπράδι.
  5. 1 κρόκο για επάλειψη.
  6. Μια κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο




1.Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και έπειτα το γάλα.Αφήστε το να ζεσταθεί ελάχιστα.


2.Έπειτα βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίξτε την μαγιά ώστε να διαλυθεί. 


3.Αφού η μαγιά διαλύθηκε προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι.


4.Αρχίστε να ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα αφράτο και μαλακό ζυμάρι.


5.Αφήστε το ζυμάρι να φουσκώσει μέσα στην κατσαρόλα για περίπου μια ώρα.


6.Στην διάρκεια αυτή ετοιμάστε την γέμιση.Ρίξτε το τυρί και το κασέρι μαζί με τα 2 αυγά το ένα ασπράδι και τον άνηθο. Εάν δείτε ότι η γέμιση είναι πολύ σφιχτή προσθέστε άλλο ένα αυγό.Προσωπικά την γέμιση δεν την κάνω πολύ σφιχτή στη υφή.


7.Αφού η ζύμη έχει φουσκώσει παίρνετε μια μικρή ποσότητα από το ζυμάρι και πλάθεται το πιτάκι.Να υπολογίσετε ότι θα φουσκώσει κι άλλο.Και βάλτε μια δόση γέμισης.


8.Βάλτε τα πιτάκια στο ταψί σε μια ασφαλή απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν.
ΤΙΡ: Αν δεν έχετε το φορμάκι που κάνει τα τυροπιτάκια διπλώστε την ζύμη και κολλήστε την ανοιχτή πλευρά με ένα πιρουνάκι.


9.Σε ένα μπολάκι ρίξτε τον κρόκο αυγού και 2-3 κουταλιές γάλα.


10.Με ένα πινελάκι αλείψτε το μείγμα επάνω στα πιτάκια σας.


11.Ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν, περίπου 30 λεπτά.


Μόλις ανοίξετε τον φούρνο μια πανδαισία αρωμάτων θα σας συνεπάρει...



Είναι μια πανεύκολη και νοστιμότατη συνταγή. Μπορείτε να τα φάτε με την ίδια ευχαρίστηση και κρύα...αν και σας το εγγυώμαι πως δεν θα μείνουν κ για πολύ ώρα αφάγωτα.
Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν και εσείς δεν θα σταματάτε...
Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!!




Καλή Επιτυχία!!!







1 σχόλιο:

Blogging tips