Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Κανένα τζιν κρυμμένο στην ντουλάπα...

Η μόδα λένε κάνει κύκλους...ένα τζιν παντελόνι όμως παραμένει διαχρονικό.Είτε καμπάνα,είτε εφαρμοστό μπορεί να σε συνοδεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ...έρχεται όμως η στιγμή που ακόμα και το κλασσικότερο κομμάτι της ντουλάπας σου χρειάζεται ανανέωση...

Έχοντας κάνει ένα τραγικό λάθος κατάφερα να πιτσιλίσω ένα από τα αγαπημένα μου τζιν παντελόνια με χλωρίνη.Μεγάλο λάθος???Τελικά όχι και τόσο!Μια σταγόνα χλωρίνης έγινε η αιτία να αποκτήσω ένα καταπληκτικό ολοκαίνουριο τζιν παντελόνι!

Δυστυχώς δεν έβγαλα φωτογραφία πως ήταν πριν αλλά βρήκα μια παραπλήσια στο ίντερνετ .Το παντελόνι ήταν έτσι και στο στυλ και στο χρώμα.


Σε μια λεκάνη με νερό βάζουμε χλωρίνη. (Προσοχή,όχι σε ζεστό νερό γιατί οι αναθυμιάσεις θα είναι ανυπόφορες ,το καλύτερο βέβαια είναι να το δοκιμάσετε σε χώρο που αερίζεται καλά ή ακόμα καλύτερα σε εξωτερικό χώρο.) Βάζετε το παντελόνι στην λεκάνη και το αφήνεται για 45 λεπτά. Κατά την διάρκεια ανακατεύετε για να μπορέσει να να πάει η χλωρίνη σε όλο το ύφασμα και να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.Φροντίστε επίσης να βρίσκεται όλο το παντελόνι μέσα στη χλωρίνη.Εάν δείτε ότι "φουσκώνει" προς την επιφάνεια της λεκάνης βάλτε το μπουκάλι της χλωρίνης για βαρίδιο. Έπειτα από 45 λεπτά ξεβγάζεται με νερό και επαναλαμβανεται την ίδια διαδικασία...σε μια λεκάνη με νερό και χλωρίνη αφήνεται πάλι για 45 λεπτά. Και πάλι όμως προσοχή μέχρι να σιγουρευτείτε ότι χλωριώνεται όλο το παντελόνι. (τα 45 λεπτά δεν είναι ενδεικτικα. Πρέπει να έχετε περιθώριο χρόνου σε περίπτωση που θα χρειαστεί να το αφήσετε ακόμα λίγο.Η χλωρίνη είναι καυστικό υγρό μην το ξεχνάμε.Η παραμονή του παντελονιού για πολύ ώρα μέσα στην χλωρίνη θα κάψει τις κλωστές)

Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό...



Καλό βέβαια θα ήταν αφού το βγάλετε από την χλωρίνη να το κάνετε μια σύντομη πλύση στο πλυντήριο ώστε να φύγει και η μυρωδιά ..(για ασφάλεια η επόμενη πλύση στο πλυντήριο σας ας είναι λευκά ρούχα...ποτέ δεν ξέρεις)...στο συγκεκριμένο παντελόνι χρειάστηκε να στενέψω λίγο τα μπατζάκια κάτι που θα σας δείξω κάποια άλλη στιγμή.

Και κάπως έτσι με μια χλωρίνη και 1,5 ώρα από τον χρόνο σας κάνετε κ παλιό σας τζιν καινούριο.


tip: Τα τζιν με χρώμα..γκρι,μπλε, μαύρο έχουν αποτέλεσμα 100% στην ξεβαφή με χλωρίνη...τα κλασικά τζιν δεν ανοίγουν πάρα μόνο στην ίδια απόχρωση διότι δεν περιέχουν χρώμα.Μην τσιγκουνευτειτε την ποσότητα της χλωρίνης και φυσικά μιλάμε για την κλασική χλωρίνη και όχι την παχύρρευστη! 


Καλή επιτυχία 


3 σχόλια:

  1. να σε ρωτησω κατι, εχω ενα οχι ιδιαιτερα σκουρο τζιν το οποιο ομως δε θελω να ξασπρισω εντελως αλλα να γινει ανοιχτο γαλαζιο ας πουμε. Λες να το αφησω λιγοτερη ωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου γειά σου και σε ευχαριστω πολύ για την επίσκεψη.
      Παίζει μεγάλο ρόλο τι ποιότητα είναι το τζιν σου(λεπτό-χοντρό) αλλα και φυσικά η ποσότητα της χλωρίνης και πόση ώρα το αφήσεις.
      Φυσικά μιλάμε πάντα για την κανονική χλωρίνη και όχι την παχύρρευστη.Αν έχεις πάρει την απόφαση να πειραματιστείς βάλε λιγοτερη ποσοτητα και παρακολουθησε το,μόλις δεις οτι ειναι στην αποχρωση που σου αρεσει βγάλτο απο την χλωρίνη και βάλτο στο πλυντήριο ώστα να φυγει τελείως.Αν και δεν είχα ποτε κάποιο "ατύχημα" πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί να μην σου αρέσει το αποτέλεσμα ή να καταστραφεί.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο blog. Προσωπικά φοράω πολλά τζιν παντελόνια και πιστεύω πως σε μια φάση θα μου συμβεί αυτό το πρόβλημα. Σε ευχαριστώ πολύ για τα tips. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips