Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ζυμωτά στολίδια!

Τελικά με ελάχιστα πράγματα μπορείς να φτιάξεις τα πάντα.Να διασκεδάσεις με το παιδί σου ή σαν παιδί,να φτιάξεις ένα ξεχωριστό δώρο που θα έχει και την υπογραφή σου αλλά και μεγαλύτερη αξία καθώς θα το φτιάξεις με αγάπη.Να στολίσεις τον χώρο σου και περάσεις λίγο χρόνο δημιουργικά.Αυτός είναι και ο στόχος του blog μου.Να σας παρουσιάσω ιδέες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε να δικά σας αντικείμενα. Για μένα αυτή είναι η ψυχοθεραπεία μου,η ξεκούραση μου.
Το θέμα αυτή την φορά είναι τα χειροποίητα στολίδια που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σαν απλά διακοσμητικά σε ένα μπολ ή κρεμαστά στον τοίχο ή ακόμα και στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.Θα ακολουθήσουν πολλές ιδέες με το συγκεκριμένο θέμα προς το παρόν σας δείχνω τον τρόπο να φτιάξετε τα δικά σας στολίδια σε ότι σχέδια θέλετε,με τρία απλά υλικά.


  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κούπα αλάτι
  • 2 κούπες αλεύρι 

    (το αλάτι βοηθάει ώστε να μην σαπίζουν και να διατηρούνται για χρόνια,η μαμά μου ακόμα έχει τα κουλουράκια που έφτιαξα μικρή)

Διαλύεται το αλάτι στο χλιαρό νερό ώστε να μην μείνουν οι κρύσταλλοι του αλατιού στο ζυμάρι.Φτιάξτε ένα ζυμάρι κανονικό,ούτε πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακό.Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ακόμη λίγο αλεύρι.Μόλις το ζυμάρι δεν κολλάει στα χέρια σας είναι έτοιμο.


Με έναν πλάστη ανοίξτε το ζυμάρι.


Αφού το φέρετε στο πάχος που επιθυμείτε κόψτε το με τσέρκια ή ακόμα και με ένα μαχαίρι και βάλτε τα σε ένα ταψί.


Εάν θέλετε να τα κρεμάσετε με ένα καλαμάκι κάντε μια τρύπα στο σημείο που θα περάσετε το σχοινί.



Ψήστε τα στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Βεβαιωθείτε πως έχουν στεγνώσει. Σκοπός δεν είναι να ψηθούν αλλά να αφυδατωθούν.


Και είναι έτοιμα..μπορείτε να τα χρωματίσετε,να τα ντύσετε ή ακόμα να περάσετε μια στρώση ακρυλικής κόλλας (που γίνεται διάφανη όταν στεγνώσει) και να τα πασπαλίσετε με χρυσόσκονη ή με χρωματιστό αλάτι.(το πως γίνεται θα το βρείτε στο θέμα "Πολύχρωμο αλάτι" στις 25/4/2013).




Μια ακόμη ιδέα είναι να φτιάξετε γράμματα με την ίδια διαδικασία.Είναι ένα υπέροχο παιχνίδι εκμάθησης για τα παιδιά. Παίζουν μαθαίνοντας την αλφαβήτα και τους αριθμούς.





Καλή επιτυχία!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips